Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόμεϊ: Ο Τραμπ δυσφήμησε εμένα και το FBI

Εξέλαβα το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψω την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν ως εντολή, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του FBI. Κράτησε σημειώσεις από τις συνομιλίες με τον πρόεδρο, γιατί φοβόταν ότι θα πει ψέματα.

Κόμεϊ: Ο Τραμπ δυσφήμησε εμένα και το FBI

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι δυσφήμησε την υπηρεσία και τον ίδιο για να δικαιολογήσει την απόλυσή του, λέγοντας πως «αυτά ήταν ψέματα».

Στην κατάθεσή του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε πως κράτησε σημειώσεις από τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Τραμπ, γιατί ανησυχούσε πως ο πρόεδρος θα μπορούσε να πει ψέματα για τη φύση των μεταξύ τους συναντήσεων.

Στην κατάθεσή του στη Γερουσία, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο διαδίκτυο, ο κ. Κόμεϊ υποστήριξε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησε να κάνει πίσω στην έρευνα του πρώην επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μάικλ Φλιν.

«Χρειάζομαι αφοσίωση, περιμένω αφοσίωση» είπε ο κ. Τραμπ στον κ. Κόμεϊ, σύμφωνα με την κατάθεση του τελευταίου που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

«Δεν κουνήθηκα, δεν μίλησα, ούτε άλλαξα την έκφραση του προσώπου μου με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της αμήχανης σιωπής που ακολούθησε. Απλώς κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον σιωπηλοί», περιγράφει ο πρώην διευθυντής του FBI που απολύθηκε από τον κ. Τραμπ.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερουσιαστή, ο κ. Κόμεϊ τόνισε πως εξέλαβε τα λόγια του κ. Τραμπ ως μια εντολή να εγκαταλείψει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν.

Ο κ. Κόμεϊ διευκρίνισε πάντως κατά την κατάθεσή του πως δεν βρισκόταν υπό έρευνα ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ. «Συζήτησα με την ηγετική ομάδα του FBI κατά πόσο έπρεπε να είμαι έτοιμος να διαβεβαιώσω τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ πως δεν ερευνούσαμε τον ίδιο προσωπικά» έγραψε ο κ. Κόμεϊ στην κατάθεσή του.

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ψεύτης

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν είναι ψεύτης», λίγες ώρες αφότου ο πρώην διευθυντής του FBI τον είχε κατηγορήσει ότι είπε ψέματα για την απόλυσή του.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος δεν είναι ψεύτης» δήλωσε η κα Σάντερς σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. «Ειλικρινά θεωρώ προσβλητικό και μόνο που γίνεται η ερώτηση» τόνισε.

Όπως μεταδίδει η Boston Globe, η κα Σαντερς αρνήθηκε να πει κατά πόσον ο Λευκός Οίκος έχει σύστημα ηχογράφησης το οποίο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη συνομιλία του κ. Τραμπ με τον Τζέιμς Κόμεϊ.

«Δεν έχω ιδέα» σημείωσε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v