Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνδυνο πολέμου για το Κατάρ βλέπει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Κατά τον κ. Γκάμπριελ, οι προσωπικές συζητήσεις που είχε αυτήν την εβδομάδα με τους εταίρους του από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία, και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράκ και του Κουβέιτ, τόνισαν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πολέμου.

Κίνδυνο πολέμου για το Κατάρ βλέπει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Η διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και άλλων Αραβικών κρατών θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να βλέπει ευκαιρία για αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Υπάρχει κίνδυνος η διένεξη αυτή να οδηγήσει σε πόλεμο», είπε, επικαλούμενος τη «δραματική» σκληρότητα στις σχέσεις μεταξύ συμμαχικών και γειτονικών χωρών στον Κόλπο.

Κατά τον κ. Γκάμπριελ, οι προσωπικές συζητήσεις που είχε αυτήν την εβδομάδα με τους εταίρους του από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία, και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράκ και του Κουβέιτ, τόνισαν την ανησυχία του.

«Μετά τις συνομιλίες μου αυτή την εβδομάδα, γνωρίζω τώρα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, όμως πιστεύω πως επίσης υπάρχουν καλές πιθανότητες να γίνει πρόοδος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v