Fitch: Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης το Κατάρ

Αν οι διπλωματικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Κατάρ διατηρηθούν για μεγαλύτερη περίοδο, θα υπάρξουν επιπτώσεις στο επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας, προειδοποιεί η Fitch.

Fitch: Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης το Κατάρ

H Fitch τοποθέτησε το Κατάρ σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση μετά τη διπλωματική κρίση με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου.

Επικαλούμενη την πιθανότητα μιας «παρατεταμένης» πολιτικής κρίσης, η Fitch ανέφερε ότι τοποθετεί την αξιολόγηση «AA» του Κατάρ σε καθεστώς παρακολούθησης, μία εβδομάδα αφότου έξι χώρες της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσαν διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα.

«Ενώ έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για την επίλυση της κρίσης, γίνεται όλο και πιο πιθανό η κρίση να είναι παρατεταμένη και να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία του Κατάρ» σημειώνει η Fitch.

Oι χώρες του Κόλπου έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, απειλώντας την εξάρτηση του Κατάρ από τις εισαγωγές φαγητών και αγαθών.

«Αν η απομόνωση που έχει επιβληθεί διατηρηθεί για μεγαλύτερη περίοδο, οι επιπτώσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον του Κατάρ και το οικονομικό του μοντέλο θα γίνουν πιο σοβαρές», αναφέρει η Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v