Κατάρ: Συμφωνία $12 δισ. για αγορά μαχητικών τζετ από τις ΗΠΑ

Την Παρασκευή ο Τραμπ έβαλε «τρικλοποδιά» στις αμερικανικές προσπάθειες άμβλυνσης των εντάσεων, χαρακτηρίζοντας το Κατάρ «υψηλού επιπέδου» χρηματοδότη της τρομοκρατίας. Ωστόσο σήμερα σφραγίστηκε συμφωνία για πώληση F-15 στη χώρα.

Κατάρ: Συμφωνία $12 δισ. για αγορά μαχητικών τζετ από τις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η χώρα υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει μαχητικά F-15 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για 12 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε παρότι η χώρα του Κόλπου δέχθηκε πρόσφατα επικρίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ πως υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, και εκπρόσωποι από το Κατάρ συναντήθηκαν την Τρίτη για να σφραγίσουν τη συμφωνία, μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ντιλ αφορά σε 36 αεροσκάφη.

Τον Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν πιθανή πώληση μέχρι και 72 αεροσκαφών F-15QA στο Κατάρ, για 21,1 δισ. δολάρια. Η Boeing είναι ο κύριος εταίρος στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το Reuters υπενθυμίζει πως την Παρασκευή ο Τραμπ κατηγόρησε το Κατάρ πως είναι «υψηλού επιπέδου» χρηματοδότης της τρομοκρατίας, πιθανώς παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αμβλύνουν τις αυξανόμενες εντάσεις και τον αποκλεισμό της χώρας από ένα σύνολο αραβικών κρατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v