Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Αmazon εξαγοράζει τη Whole Foods έναντι $13,7 δισ.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2017. Διατηρεί το εμπορικό της σήμα η Whole Foods. Βουτιά 5% για τη μετοχή της Wal Mart.

H Αmazon εξαγοράζει τη Whole Foods έναντι $13,7 δισ.

Η Amazon θα εξαγοράσει τη Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα γίνει με την καταβολή ρευστού και περιλαμβάνει και την εξαγορά του χρέους της εταιρείας τροφίμων. 

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου θα καταβάλλει 42 δολάρια για κάθε μετοχή της Whole Foods, ποσό που συνιστά premium 27% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2017. 

Η Whole Foods θα διατηρήσει το δικό της εμπορικό σήμα και ο John Mackey θα παραμείνει ο CEO της εταιρείας.

H συμφωνία αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια της Amazon να διαταράξει την αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων στις ΗΠΑ, έναν τομέα στον οποίο η εταιρεία έχει αποκτήσει μεγαλύτερη παρουσία τα τελευταία χρόνια.

«Η Amazon είναι σίγουρο ότι θέλει να είναι στη λιανική τροφίμων, σίγουρα πιστεύει ότι η φυσική παρουσία της δίνει πλεονέκτημα» δήλωσε αναλυτής στην Wedbush Securities. «Υποθέτω ότι η φυσική παρουσία τους δίνει τη δυνατότητα να διανέμουν άλλα αγαθά σε τοπικό επίπεδο» πρόσθεσε.

Ο δείκτης τροφίμων και λιανικής τoυ S&P 500 σημειώνει απώλειες 5%. Οι μετοχές μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης τροφίμων βρίσκονται στο «κόκκινο». Η μετοχή της Kroger βουτάει 13%, της Supervalu 20% και της Costco 6%.

Bουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Wal Mart. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v