Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Ο Σουλτς υπόσχεται αύξηση φόρων στους πλούσιους

Η κίνηση αυτή θα τονώσει την εγχώρια ζήτηση και θα μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποστήριξε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία.

Ο Σουλτς υπόσχεται αύξηση φόρων στους πλούσιους

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες υποσχέθηκαν να αυξήσουν τους φόρους στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα.

«Θα μειώσουμε το φορολογικό βάρος για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και θα στηρίξουμε τις οικογένειες» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς. Η κίνηση αυτή θα τονώσει την εγχώρια ζήτηση και θα μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι το SPD θα αυξήσει τον ανώτερο φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα στο 45% από 42% που είναι σήμερα.

Για να αποφύγει την υψηλότερη φορολόγηση των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, το SPD θα αυξήσει το όριο στο οποίο εφαρμόζεται ο ανώτατος συντελεστής.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα συνεχίζει να χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις. Μετά από μια αρχική ώθηση που έδωσε η εκλογή του κ. Σουλτς στην αρχηγία του κόμματος, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ έχουν ανοίξει την ψαλίδα σε διψήφια ποσοστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus