Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόρος: Το Brexit μπορεί να ακυρωθεί μετά τις επόμενες βρετανικές εκλογές

Το Brexit είναι μια πρόταση στην οποία βγαίνουν χαμένοι όλοι, υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής. Εκτιμά ότι στα πέντε χρόνια που θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, μπορεί να αλλάξουν γνώμη και οι δύο πλευρές.

Σόρος: Το Brexit μπορεί να ακυρωθεί μετά τις επόμενες βρετανικές εκλογές

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit ξεκίνησαν τη Δευτέρα, αλλά ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος προβλέπει ότι οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν σύντομα να ακυρώσουν το «διαζύγιο».

«Η αλήθεια είναι πως το Brexit είναι μια πρόταση στην οποία βγαίνουν χαμένοι όλοι, τόσο η Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση» γράφει σε άρθρο του στην The Mail ο Ούγγρος επενδυτής.

«Η διαδικασία του διαζυγίου θα πάρει τουλάχιστον πέντε χρόνια και μέχρι τότε θα διεξαχθούν νέες εκλογές. Αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές μπορεί να θέλουν να ξαναπαντρευτούν προτού πάρουν διαζύγιο» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Σόρος υποστηρίζει στο άρθρο πως αν η Τερέζα Μέι θέλει να παραμείνει στην εξουσία πρέπει να αλλάξει πολιτική προσέγγιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κα. Μέι πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην θέση του Ηνωμένο Βασιλείου στην ενιαία αγορά, μέχρι να επιλυθούν τα νομικά ζητήματα σχετικά με την αποχώρηση από την Ε.Ε.

«Μόνο ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι, μπορεί να ελπίζει ότι θα πείσει το κοινοβούλιο να περάσει τους νόμους που πρέπει να εγκριθούν» υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v