Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλγιο: Η αστυνομία εξουδετέρωσε βομβιστή αυτοκτονίας

Υποπτο που έφερε έκρηκτικα εξουδετέρωσε η αστυνομία στις Βρυξέλλες. Εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Το συμβάν βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Βέλγιο: Η αστυνομία εξουδετέρωσε βομβιστή αυτοκτονίας

H αστυνομία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ένα «περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα πρόσωπο» στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών είναι πλέον υπό έλεγχο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, πως η αστυνομία πυροβόλησε ύποπτο που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Μέσω Twitter, ανέφερε ότι το συμβάν βρίσκεται πλέον υπό «έλεγχο».

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, εκτρέποντας τα οχήματα προς κινούνταν προς την περιοχή.

Το βελγικό RTBT ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως ακούστηκαν ήχοι από μικρή έκρηξη και πυροβολισμούς στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, με τον κόσμο να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει εκκενωθεί, ενώ δεν υπέρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ο Σ. Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι η κατάσταση της υγείας του υπόπτου.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και κατόπιν διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v