Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Foxconn σχεδιάζει επένδυση πάνω από $10 δισ. σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Τον Ιούλιο η εταιρεία θα έχει αποφασίσει που θα χτίσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, δήλωσε ο CEO, Τerry Gou. Σε διάρκεια πέντε ετών θα γίνει η επένδυση.

H Foxconn σχεδιάζει επένδυση πάνω από $10 δισ. σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η Foxconn σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ και θα αποφασίσει την τοποθεσία στην οποία θα κατασκευαστεί τον επόμενο μήνα.

Η εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές για εταιρείες όπως η Apple, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θέλει να επενδύσει στις ΗΠΑ. Ο CEO, Τerry Gou, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως η εταιρεία μπορεί να δαπανήσει πάνω από 7 δισ. δολάρια για την δημιουργία ενός εργοστασίου που θα κατασκευάζει οθόνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Gou ανέφερε την Πέμπτη πως η εταιρεία εξετάζει το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, το Μίτσιγκαν, την Πενσιλβάνια και τη Βόρεια Καρολίνα ως πιθανές επιλογές για το νέο εργοστάσιο.

«Τον Ιούλιο θα έχουμε καταλήξει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα επενδύσει τα χρήματα σε περίοδο πέντε ετών.

Η Foxconn έχει τεράστια εργοστάσια στην Κίνα όπου απασχολεί ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και κατασκευάζει τα περισσότερα iPhone της Apple.

«Αυτή τη φορά πάμε στην Αμερική, όχι μόνο για να χτίσουμε ένα εργοστάσιο εκεί, αλλά για να μεταφέρουμε ολόκληρη την εφοδιαστική μας αλυσίδα» τόνισε ο κ. Gou.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v