Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Σε υψηλά 10 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Τα νοικοκυριά είναι όλο και πιο σίγουρα για τα οικονομικά τους και έτοιμα για αγορές. Η εμπιστοσύνη άγγιξε αυτό το μήνα τα υψηλότερα επίπεδά της από τον Ιούνιο του 2007, ενώ αναθεωρήθηκε ανοδικά και η μέτρηση του Μαΐου

Γαλλία: Σε υψηλά 10 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Γάλλων ενισχύθηκε τον Ιούνιο περισσότερο από το αναμενόμενο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά της εδώ και μία δεκαετία. Τα νοικοκυριά έχουν όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη στα οικονομικά τους και αισθάνονται πιο σίγουρα για να κάνουν αγορές, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία Insee.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Ιούνιο κατά πέντε μονάδες και διαμορφώθηκε στο 108, δηλαδή στα υψηλότερά της από τον Ιούνιο του 2007. Η Insee αναθεώρησε ανοδικά και τη μέτρηση για το Μάιο, στο 103 από το 102.

Αντίθετα, οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν άνοδο μίας μονάδας στο 103, από το 102 που είχε αρχικά εκτιμηθεί για το Μάιο.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η αυξανόμενη καταναλωτική εμπιστοσύνη αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη βελτίωσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, κάτι που προσφέρει τόνωση στον νέο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, λιγότερο από δύο μήνες αφότου ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να αναδιαρθρώσει τις οικονομικές πολιτικές της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v