Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΕΚΤ: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι για τον πληθωρισμό

Οι αγορές παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για τον πληθωρισμό, ανέφεραν στο Reuters πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγές ΕΚΤ: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι για τον πληθωρισμό

Ο Μάριο Ντράγκι είχε την πρόθεση να στείλει σήμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αποδεχθεί μια περίοδο πιο αδύναμου πληθωρισμού και όχι ότι ετοιμάζεται για μια άμεση σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ανέφεραν στο Reuters πηγές από το περιβάλλον του κεντρικού τραπεζίτη. 

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη αφήνουν να εννοηθεί οτί η ΕΚΤ θα είναι υπομονετική με τον πληθωρισμό, ότι μπορεί να ανεχτεί μια καθυστέρηση μέχρι να φτάσει ο πληθωρισμός στον στόχο, σημείωσαν οι πηγές. 

Σημειώνεται ότι η δήλωση του κ. Ντράγκι την Τρίτη ότι «οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές», οδήγησε το ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο από το δημοψήφισμα για το Brexit και πυροδότησε «sell off» στα κρατικά ομόλογα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι ήθελε να προετοιμάσει τις αγορές για μια απόφαση σχετικά με την κατάλληλη νομισματική στήριξη αργότερα το 2017, χωρίς να κάνει μια σαφή δέσμευση. 

Οι διαρροές της ΕΚΤ οδήγησαν σε περιορισμό των κερδών του ευρώ, με τα κέρδη έναντι του δολαρίου να περιορίζονται στο 0,14%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v