Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σήμα από Μέι για αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ανταποκρινόμενη στη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολυετή λιτότητα.

Βρετανία: Σήμα από Μέι για αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε σήμα ότι είναι έτοιμη να επανεξετάσει το πάγωμα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από πρόταση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η πρόταση του Εργατικού Κόμματος που ζητάει να μπει τέλος στην πολιτική της λιτότητας θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα του Συντηρητικού Κόμματος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο νέος προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει μια νέα πολιτική όσον αφορά τις αυξήσεις στους μισθούς.

«Ακούσαμε το μήνυμα των εκλογών ότι ο κόσμος κουράστηκε από τη λιτότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις με ανεξάρτητα σώματα επιθεώρησης αμοιβών, τα οποία συμβουλεύουν την κυβέρνηση όσον αφορά τους μισθούς ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου, σημείωσε ο ίδιος.

Οι ετήσιες αυξήσεις στους μισθούς 5 εκατομμυρίων δημόσιων υπαλλήλων έχουν παγώσει στο 1% από το 2012. Προηγουμένως, η κυβέρνηση συνεργασίας είχε επιβάλει ένα διετές πάγωμα στους μισθούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v