Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Samsung επενδύει €150 εκατ. σε ευρωπαϊκά start-up

Σε τεχνολογικές εταιρείες που εργάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στο internet of things και στην εικονική πραγματικότητα θέλει να επενδύσει η Samsung.

H Samsung επενδύει €150 εκατ. σε ευρωπαϊκά start-up

Ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Samsung ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επεκταθεί στην Ευρώπη για να επενδύσει σε ευρωπαϊκά start-up.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Samsung NEXT θα χρησιμοποιήσει κονδύλια $150 εκατ. που άντλησε τον Ιανουάριο για να χρηματοδοτήσει ή να εξαγοράσει start-up στην Ευρώπη, εστιάζοντας σε τεχνολογικές εταιρείες που εργάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στο internet of things και στην εικονική πραγματικότητα.

Ο βραχίονας δημιουργήθηκε το 2013 με στόχο την ανακάλυψη και συγκρότηση νέων επιχειρήσεων με την παροχή επενδυτικών κεφαλαίων, τεχνογνωσίας και άλλων πόρων. Από τότε που ιδρύθηκε έχει επενδύσει σε πάνω από 60 εταιρείες και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15 εξαγορές και τώρα επεκτείνεται στην Ευρώπη.

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Βερολίνο και αναμένεται να ανοίξουν και άλλα γραφεία σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις την επόμενη χρονιά.

Ο Φέλιξ Πέτερσεν, γενικός διευθυντής της Samsung NEXT στην Ευρώπη, δήλωσε ότι αναζητάει εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα τα οποία θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές συνδέονται με τον κόσμο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι υπεύθυνος για την επέκταση μας στην Ευρώπη. Ο συνδυασμός ταλέντου και πολιτισμικού πλουραλισμού κάνει αυτή την αγορά πολύ ελκυστική» ανέφερε στην ανακοίνωση τύπου. «Μας δίνει επίσης την ευκαιρία να γίνουμε το μέρος όπου οι νέοι Ευρωπαίοι επιχειρηματίας μπορούν να χτίσουν και να αναπτύξουν τα start-up τους και να τα μετατρέψουν σε επαναστατικές εταιρείες» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v