Telenor: Καθαρές ζημίες 167 εκατ. κορωνών το β' τρίμηνο

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών προχωρά σε επαναγορά μετοχών παρά τις τριμηνιαίες απώλειες, χάρη σε πρόσφατες εκποιήσεις που επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει τα έσοδα. Αυξάνει το guidance για τα περιθώρια στο σύνολο του έτους.

Telenor: Καθαρές ζημίες 167 εκατ. κορωνών το β τρίμηνο

Ο νορβηγικός κολοσσός στις τηλεπικοινωνίες Telenor ανακοίνωσε σήμερα πως εμφάνισε ζημίες κατά το δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο υποστήριξε ότι τα έσοδα από πρόσφατες εκποιήσεις σε συνδυασμό με έναν στέρεο ισολογισμό, του επέτρεψαν να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και να αυξήσει το guidance.

Η εταιρία εμφάνισε στο τρίμηνο καθαρές ζημίες ύψους 167 εκατ. κορωνών, έπειτα από κέρδη 1,11 δισ. κορωνών ένα χρόνο νωρίτερα. Μέρος της απώλειας οφείλεται στην πώληση μεριδίων εταιριών, αξίας 5,15 δισ. νορβηγικών κορωνών, στη διάρκεια του τριμήνου.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν σε 31,47 δισ. κορώνες, από 30,93 δισ. ένα χρόνο πριν. Το περιθώριο EBITDA επίσης ενισχύθηκε σε 40,4% από 36,8%.

Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν καθαρές ζημίες 1,41 δισ. νορβηγικών κορωνών, από έσοδα 31,26 δισ.

Η Telenor ανέφερε ακόμη ότι πρόσθεσε δύο εκατ. νέους συνδρομητές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πιο συγκεκριμένα πρόσθεσε 1,7 εκατ. στο Μπαγκλαντές και 700.000 στο Πακιστάν, ενώ η Ταϊλάνδη κατέγραψε πτώση. Συνολικά οι συνδρομές κινητής της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 173,9 εκατ.

«Με ραγδαίες αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και στα τεχνολογικά επιτεύγματα, συνεχιζόμενες μειώσεις στα κόστη θα είναι απαραίτητες τα ερχόμενα χρόνια», τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος της Telenor, Sigve Brekke.

Η εταιρία επεσήμανε πως εντείνει τις προσπάθειες σε ό,τι αφορά στην αποδοτικότητα και αναβάθμισε το guidance για το περιθώριο EBITDA για ολόκληρο το 2017 σε 38 με 39% από περίπου 37%.

Εξακολουθεί να περιμένει ανάπτυξη οργανικών εσόδων εύρους από 1% μέχρι 2%, αλλά και αναλογία κεφαλαιουχικών δαπανών/πωλήσεις στο 15% με 16%.

Η Telenor πρόκειται να επαναγοράσει μέχρι και το 2% των εγγεγραμμένων μετοχών της, ποσοστό που μεταφράζεται μέχρι και σε 30 εκατ. μετοχές. Όπως ανέφερε, 13,8 εκατ. μετοχές θα αγοραστούν από την αγορά, ενώ οι υπόλοιπες 16,2 εκατ. θα αγοραστούν από το νορβηγικό κράτος.

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας της χώρας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών σε αναλογική βάση, προκειμένου το ποσοστό ιδιοκτησίας του να παραμείνει αμετάβλητο στο 53,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v