Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Renault: Αύξηση 10% στις πωλήσεις οχημάτων το α’ εξάμηνο

Οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπέρασαν κατά πολύ τις μέσες επιδόσεις της αγοράς, καθώς αυξήθηκαν 10% έναντι 2,6%. Στην εγχώρια αγορά είχε τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και έξι χρόνια.

Renault: Αύξηση 10% στις πωλήσεις οχημάτων το α’ εξάμηνο

Η Renault ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις των οχημάτων της αυξήθηκαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε όλον τον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ την ευρύτερη αγορά. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ωφελήθηκε από την εισαγωγή νέων εκδόσεων παλαιών μοντέλων, ενώ εμφάνισε ισχυρή ανάπτυξη σε πολλές αναδυόμενες αγορές.

Τους πρώτους έξι μήνες η Renault πούλησε 1,88 εκατ. οχήματα, έναντι 1,70 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ευρύτερη αγορά εμφάνισε ανάπτυξη 2,6% κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, σύμφωνα με τη Renault.

Στην Αμερική οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15% στον απόηχο ανάκαμψης στις αγορές της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 51% και στη Ρωσία η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε την πρώτη άνοδο στους όγκους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρίας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν μετρίως κατά 1,8%, αν και η Renault είχε τις καλύτερες επιδόσεις στην «πατρίδα» της εδώ και έξι χρόνια.

Η εταιρία προέβλεψε ότι η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου θα αυξηθεί μεταξύ 1,5 και 2,5% φέτος, με την ευρωπαϊκή αγορά να εκτιμάται πως θα δει άνοδο 2%. Η ανάπτυξη αναμένεται να είναι 5% στη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v