Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της ΕΚΤ μεγαλομέτοχοι της Deutsche Bank

Σε ειδικό έλεγχο των δύο μεγαλύτερων μετόχων της γερμανικής τράπεζας εξετάζει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο στόχαστρο της ΕΚΤ μεγαλομέτοχοι της Deutsche Bank

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει να προχωρήσει σε μια ειδική αξιολόγηση των δύο μεγαλύτερων μετόχων της Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ μπορεί να ελέγξει τις συμμετοχές της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και της κινεζικής HNA στο κεφάλαιο της γερμανικής τράπεζας.

Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί αν οι επενδυτές είναι αξιόπιστοι, από πού προήλθαν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση και αν ο επενδυτής εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος ή η χρηματοδότηση τρομοκρατών.

Συνήθως οι έλεγχοι αυτοί γίνονται σε μετόχους με μερίδιο άνω του 10%.

Η ΕΚΤ ωστόσο εξετάζει μια πιθανή εξαίρεση στον κανόνα, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει αν αποδείξει ότι το Κατάρ και η HNA ασκούν μεγάλη επιρροή στην τράπεζα, παρότι έχουν μερίδιο λιγότερο από 10%.

Το Κατάρ, το οποίο είναι μέτοχος της Deutsche Bank από το 2014, και η HNA, η οποία αγόρασε φέτος το μερίδιό της, εκπροσωπούνται και οι δύο στο Διοικητικό Συμβούλιο της γερμανικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v