Τόνι Μπλερ: Εκανα λάθος για τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Κόρμπιν μπορεί να κερδίσει τους Τόρις, αλλά οι οι Εργατικοί είναι πιο πιθανό να κερδίσουν την εξουσία «σε μια μάχη από το κέντρο, δήλωσε ο Τόνι Μπλερ.

Τόνι Μπλερ: Εκανα λάθος για τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, υποστήριξε πως ο σημερινός πρόεδρος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μπορεί να αναλάβει την ηγεσία της Βρετανίας.

«Πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι στον κόσμο που ζούμε σήμερα έχουν συμβεί τόσες πολλές πολιτικές αναταράξεις που είναι πιθανό ο Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός και οι Εργατικοί να κερδίσουν με αυτό το πρόγραμμα» ανέφερε ο Τόνι Μπλερ σε συνέντευξη του στο BBC.

Toν Απρίλιο ο κ. Μπλερ είχε δηλώσει πως όσο είναι ο Κόρμπιν αρχηγός, οι Τόρις δεν ξοδεύουν καθόλου χρόνο ανησυχώντας για τους Εργατικούς.

Όπως μεταδίδει το Politico, στη συνέντευξη του στο BBC ο κ. Μπλερ παρουσίασε τον κ. Κόρμπιν ως μια αξιόπιστη απειλή για την κυβέρνηση των Τόρις, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Υπογράμμισε ωστόσο πως οι Εργατικοί είναι πιο πιθανό να κερδίσουν την εξουσία «σε μια μάχη από το κέντρο» και ότι η Βρετανία θα βρισκόταν σε χειρότερη θέση αν ο κ. Κόρμπιν εφάρμοζε ένα ακρο-αριστερό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus