Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Novartis: Πτώση κερδών το β’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 2,87 δισ. δολάρια, παρότι περιλαμβανομένων και έκτακτων στοιχείων εμφάνισαν άνοδο. Πτώση 2% κατέγραψαν οι πωλήσεις, καθώς το εμβληματικό φάρμακο της εταιρίας πλήττεται από φθηνότερες απομιμήσεις.

Novartis: Πτώση κερδών το β’ τρίμηνο

Η Novartis εμφάνισε πτώση στα βασικά καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, καθώς συνέχισε να επενδύει στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων που ελπίζει ότι θα αντισταθμίσουν την υποχώρηση του Gleevec, του φαρμάκου που εστιάζει στον καρκίνο και σημειώνει τις καλύτερες πωλήσεις.

Η ελβετική εταιρία τόνισε σήμερα πως τα βασικά καθαρά έσοδα, μια μέτρηση που εξαιρεί έκτακτα στοιχεία, υποχώρησαν σε 2,87 δισ. δολάρια, από 2,93 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2% σε 12,24 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν βασικά καθαρά κέρδη 1,83 δισ. δολαρίων, από έσοδα 12,26 δισ., επισημαίνει το MarketWatch.

Τα λειτουργικά κέρδη της φαρμακευτικής εταιρίας υποχώρησαν κατά 3% σε 3,24 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, έναντι 3,12 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα καθαρά κέρδη, περιλαμβανομένων και των έκτακτων στοιχείων, αυξήθηκαν σε δύο δισ. δολάρια από 1,81 δισ.

Η εταιρία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε δύο νέα φάρμακα, ένα για την καρδιά κι ένα για την ψωρίαση και άλλες παρόμοιες παθήσεις, καθώς το Gleevec έχασε πέρυσι την προστασία της αποκλειστικότητάς του, πράγμα που επέτρεψε σε φθηνότερες απομιμήσεις να εισέλθουν στην αγορά και να διαβρώσουν τις πωλήσεις.

Στο peak του, το φάρμακο αυτό παρήγαγε σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v