Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ericsson: Ζημίες $122,3 εκατ. το β’ τρίμηνο

Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε ζημίες μετά τα περσινά κέρδη. Τα έσοδά της υποχώρησαν 7,7% στο τρίμηνο. Η Ericsson «πατάει γκάζι» στην εξοικονόμηση κοστών, με μόνη εξαίρεση το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης.

Ericsson: Ζημίες $122,3 εκατ. το β’ τρίμηνο

Η Ericsson δεσμεύθηκε να επιταχύνει τα σχέδια μείωσης κόστους, αφότου βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε ζημία στο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις ευρυζωνικότητας και κινητών δικτύων διαβρώθηκαν κι άλλο, ενώ προειδοποίησε πως τα κέρδη μπορεί να αποδυναμωθούν κι άλλο καθώς η αγορά συνεχίζει να δυσκολεύεται.

Για τους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου, η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε καθαρές ζημίες 1,01 δισ. ελβετικών κορωνών (122,3 εκατ. δολαρίων), έναντι κερδών 1,59 δισ. έναν χρόνο προηγούμενα.

Τα κέρδη δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, καθώς οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν μικρότερη ζημία 511 εκατ. κορωνών.

Τα έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν πτώση 7,7% σε 49,9 δισ. κορώνες, μεταδίδει το MarketWatch.

«Υπό το φως της τρέχουσας προοπτικής, θα επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο για διπλασιασμό του λειτουργικού περιθωρίου του 2016, μετά το 2018», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Borje Ekholm, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία.

Η εταιρία διευκρίνισε πως τυχόν ενέργειες για περαιτέρω εξοικονόμηση κοστών δεν θα περιλαμβάνουν το τμήμα R&D (Ερευνα και Ανάπτυξη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v