Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hermes: Αύξηση κερδών το β’ τρίμηνο

Αυξήθηκαν αλλά επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις στο τρίμηνο, σε μηνιαίους όρους. Ανέβασαν ταχύτητα σε ετήσια βάση. Η Hermes δεν δημοσιεύει κέρδη, αλλά υποστήριξε ότι τα λειτουργικά κέρδη συνάδουν με το περσινό ιστορικό peak.

Hermes: Αύξηση κερδών το β’ τρίμηνο

Η γαλλική μάρκα πολυτελών προϊόντων Hermes International ανακοίνωσε σήμερα ότι τα λειτουργικά της κέρδη μάλλον διαμορφώθηκαν στα τέλη Ιουνίου σε παρόμοιο επίπεδο με το ιστορικό peak του 2016, παρά την αδύναμη ανάπτυξη στις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Η κατασκευάστρια των γυναικείων τσαντών Birkin και Kelly, εμφάνισε μια άνοδο 8,9% στα έσοδα σε 1,36 δισ. ευρώ τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σε ετήσια βάση.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε στοιχεία για τα κέρδη αυτής της περιόδου.

Εξαιρώντας τον αντίκτυπο των διακυμάνσεων των νομισμάτων, τα έσοδα της Hermes ενισχύθηκαν κατά 8,3% στο τρίμηνο, δηλαδή επιβραδύνθηκαν από την αύξηση 11% που παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Ωστόσο κατέγραψαν επιτάχυνση από την άνοδο 7,4% πέρυσι.

«Τα λειτουργικά κέρδη στα τέλη του Ιουνίου θα πρέπει να είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά που πετύχαμε πέρυσι», ανέφερε η εταιρία και πρόσθεσε: «Αυτές οι επιδόσεις δεν μπορεί να προεκβάλλονται σε ολόκληρο τον χρόνο, ιδιαίτερα εξαιτίας του ευνοϊκού αντίκτυπου του ξένου συναλλάγματος τους πρώτους μήνες του χρόνου».

Η αύξηση πωλήσεων στο τμήμα δερμάτινων αγαθών, το οποίο αντιστοιχεί στις μισές από τις πωλήσεις της εταιρίας, επιβραδύνθηκε σε 9,7% από 15% που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο σε όρους σταθερών ισοτιμιών.

Οι πωλήσεις από πρετ-α-πορτέ και αξεσουάρ μόδας αυξήθηκαν κατά 13% στην ίδια βάση, ενώ τα έσοδα από την πώληση μεταξιού και υφασμάτων σημείωσαν άνοδο 2,9%.

«Δεν βλέπω αλλαγή στις υποβόσκουσες τάσεις στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Axel Dumas. «Αυτή η ανάπτυξη ήταν λογική, γιατί ουσιαστικά επετεύχθη χωρίς αύξηση τιμών», πρόσθεσε.

Η Hermes τόνισε πως διατηρεί τον «φιλόδοξο» μεσοπρόθεσμο στόχο για ανάπτυξη εσόδων σε όρους σταθερών ισοτιμιών, παρά τις εντεινόμενες οικονομικές, γεωπολιτικές και νομισματικές αβεβαιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v