Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

General Electric: Πτώση εσόδων και κερδών το β’ τρίμηνο

Η GE εμφάνισε υποχωρήσεις στα κέρδη και στα έσοδα τριμήνου, ωστόσο τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η μετοχή της. Την 1η Αυγούστου αλλάζει ο CEO της εταιρίας.

General Electric: Πτώση εσόδων και κερδών το β’ τρίμηνο

Η General Electric ανακοίνωσε σήμερα έσοδα και κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα η τιμή μετοχής της εταιρίας να ενισχυθεί 0,6% πριν τη διαπραγμάτευση.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν σε 1,19 δισ. δολάρια ή 13 cents ανά μετοχή, από 2,76 δισ. δολάρια ή 30 cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 28 cents, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών της FactSet για 25.

Τα έσοδα κατέγραψαν πτώση 12% σε 29,56 δισ. δολάρια, αλλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 29,14 δισ.

Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το αέριο υποχώρησαν 3% σε 3,11 δισ. δολάρια, αλλά επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 2,93 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από την ηλεκτρική ενέργεια ενισχύθηκαν 5% σε 6,97 δισ., έναντι χαμηλότερων προβλέψεων για 6,64 δισ.

Ωστόσο τα έσοδα από την αεροπορία που παρέμειναν αμετάβλητα στα 6,53 δισ. δολάρια, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες για 6,70 δισ. δολάρια.

«Η παγκόσμια κλίμακα της εταιρίας, μαζί με την ικανότητά μας να καινοτομούμε σε κορυφαία για τη βιομηχανία προϊόντα και υπηρεσίες, θα μας βοηθήσει να κινηθούμε στο τρέχον περιβάλλον και να ‘’ξεκλειδώσουμε’’ παραγωγικότητα σε όλες τις δραστηριότητες και στις αγορές μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Immelt, κατά το τελευταίο τρίμηνο στην κεφαλή της GE.

Ο CEO πρόκειται να αντικατασταθεί από τον John Flannery την 1η Αυγούστου.

Η μετοχή της εταιρίας έχει βυθιστεί 15,5% φέτος μέχρι και χθες, ενώ το SPDR Industrial Select Sector ETF και ο Dow Jones Industrial Average έχουν ενισχυθεί κατά 10,8% και 9,4% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v