Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BMW: Αρνείται ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων

ΕΕ και γερμανικές αρχές ερευνούν πιθανό καρτέλ από τις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, περιλαμβανομένης της BMW, στον τομέα της τεχνολογίας για τις εκπομπές ρύπων. Η BMW διαψεύδει την παραποίηση στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της.

BMW: Αρνείται ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων
Η BMW  επιχειρεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την πιθανή συμμετοχή σε καρτέλ με άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αρνούμενη τις κατηγορίες ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων και υποβαθμίζοντας τις συζητήσεις με ανταγωνίστριες εταιρείες, λέγοντας πως επικεντρώνονταν στην προώθηση τεχνολογίας συστήματος επεξεργασίας καυσαερίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η BMW τόνισε πως έχει προχωρήσει περισσότερο από τις ανταγωνίστριες εταιρείες προκειμένου να διασφαλίσει πως τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της τηρούν τις ρυθμιστικές οδηγίες, εμφανίζοντας ταυτόχρονα καλές επιδόσεις στους δρόμους. Η ετιαρεία ανέφερε πως συνδυάζει το υγρό AdBlue για την εξουδετέρωση των ρύπων με ένα σύστημα που αποθηκεύει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου, προσθέτοντας πως δεν βλέπει λόγο να ανακαλέσει ή να αναβαθμίσει τα τελευταία μοντέλα των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της. Η εταιρεία προσφέρει εθελοντική αναβάθμιση για τα παλαιότερα μοντέλα Euro 5.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» μετά από δημοσίευμα του Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο οι BMW, Daimler και Volkswagen, περιλαμβανομένων των Audi και Porsche, ίσως είχαν σχηματίσει καρτέλ για δεκαετίες στον τομέα της τεχνολογίας ρύπων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γερμανικές αρχές διενεργούν έρευνα  για το θέμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v