Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή υποχώρηση για τον PMI της ευρωζώνης τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία του IHS Markit για τον Ιούλιο, ο σύνθετος PMI υποχώρησε στις 55,8 μονάδες, από 56,3 τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο παραμένει σημαντικά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Μικρή υποχώρηση για τον PMI της ευρωζώνης τον Ιούλιο
«Κατέβασε ταχύτητα» η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Ιούλιο, παραμένοντας όμως σε αναπτυξιακή τροχιά.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία του IHS Markit για τον Ιούλιο, ο σύνθετος PMI υποχώρησε  στις 55,8 μονάδες, από 56,3 τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο παραμένει σημαντικά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Η μέτρηση πάντως, ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν ο σύνθετος PMI να διαμορφωθεί στις 56,1 μονάδες.

«Εξακολουθεί να φαίνεται ότι είναι μια εύρωστη, ευρεία, διατηρήσιμη άνοδος, αν και χάνει κάπως δυναμική και είναι πολύ νωρίς για να ανησυχήσουμε», σχολίασε ο οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson.

Κατά τον ίδιο, αν διατηρηθεί στο επίπεδο αυτό, ο PMI παραπέμπει σε ρυθμό ανάπτυξης του ΑΠΕ 0,6% το γ’ τρίμηνο, έναντι του 0,4% που αναμένουν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 56,8 μονάδες από 57,4 τον Ιούνιο (57,2 προέβλεπαν οι αναλυτές), ενώ ο δείκτης PMI υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος στις 55,4 μονάδες, έναντι των 55,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v