Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H VW εξαπάτησε την ΕIB σε δάνεια €400 εκατ. για μηχανές diesel

Η Volkswagen εξασφάλισε δάνεια 400 εκατ. ευρώ για την εξέλιξη κινητήρα diesel, εξαπατώντας και παραπλανώντας την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

H VW εξαπάτησε την ΕIB σε δάνεια €400 εκατ. για μηχανές diesel

H Volkswagen εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB) για να εξασφαλίσει 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια για την εξέλιξη της μηχανής που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου «dieselgate», σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ένα ακόμα πλήγμα στη φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά τις αποκαλύψεις για το «dieselgate» το 2015 και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το καρτέλ που είχαν σχηματίσει πέντε μεγάλες γερμανικές εταιρείες.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt δήλωσε στους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτου ότι έχουν την υποχρέωση να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη και να επιδιορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος.

Όπως μεταδίδει το Politico, αξιωματούχοι της OLAF ανέφεραν πως άνοιξαν μια υπόθεση τον Νοέμβριο του 2015 για να εξετάσουν τη χρηματοδότηση που έλαβε το 2009 η Volkswagen από την EIB. Τα δάνεια θα βοηθούσαν τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο να εξελίξει μια μηχανή που θα συμμορφώνεται με τους όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Volkswagen εξασφάλισε το δάνειο εξαπατώντας και παραπλανώντας την EIB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v