Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τoyota και Mazda κατασκευάζουν εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021 και θα είναι σε θέση να παράγει 300.000 οχήματα τον χρόνο. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν σχέδια συνεργασίας για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τoyota και Mazda κατασκευάζουν εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Oι Toyota και Mazda ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα κατασκευάσουν από κοινού ένα εργοστάσιο 1,6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ η Toyota θα εξαγοράσει το 5% της μικρότερης ανταγωνίστριας της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2021 και θα είναι σε θέση να παράγει 300.000 οχήματα τον χρόνο. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στο εργοστάσιο, στο οποίο θα κατασκευάζεται το Toyota Corolla και ένα νέο crossover μοντέλο της Mazda. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανέφεραν ακόμα ότι θα εξετάσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

O Iάπωνας υπουργός Εμπορίου καλωσόρισε τη συνεργασία των δύο εταιρειών για την κατασκευή αυτοκινήτων νέας γενιάς.

Εν τω μεταξύ, η Toyota αύξησε νωρίτερα τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη κατά 16%, αναμένοντας ότι θα λάβει ώθηση από το φθηνότερο γεν.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναμένει τώρα πως τα ετήσια λειτουργικά κέρδη θα ανέλθουν στα 1,85 τρισ. γεν (16,8 δισ. δολάρια), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,6 τρισ. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v