Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στα ενοίκια του Λονδίνου

Παρατείνεται η πρώτη περίοδος πτώσεων στα βρετανικά ενοίκια από το 2009 και μετά. «Φρένο» το Λονδίνο για τη συνολική βρετανική αγορά, αν και Βόρεια Ιρλανδία και Σκοτία συνέδραμαν σε άνοδο 1,1% για ολόκληρη τη χώρα.

Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στα ενοίκια του Λονδίνου

Το κόστος της ενοικίασης κατοικίας στον Λονδίνο υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, δίνοντας συνέχεια στην πρώτη περίοδο πτώσεων από το 2009 και μετά. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζει την αγορά ακινήτων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στο ευρύτερο Λονδίνο διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 1.564 στερλίνες, ποσό που μεταφράζεται σε πτώση 0,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την HomeLet, τη μεγαλύτερη εταιρία σύγκρισης τιμών και ασφάλειας ενοικίασης στη Βρετανία.

Συνολικά, τα ενοίκια σε ολόκληρη τη χώρα εμφάνισαν άνοδο 1,1%, κυρίως λόγω Βόρειας Ιρλανδίας και Σκοτίας.

Η αγορά κατοικιών του Λονδίνου συνεχίζει να αποδυναμώνεται λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει το Brexit και η οποία εντείνει τα προβλήματα της μειούμενης αγοραστικής δύναμης των Βρετανών και της νέας φορολογίας. Όπως συνόψισε η HomeLet, η πρωτεύουσα λειτουργεί πλέον ως «φρένο» στη συνολική αγορά της Βρετανίας.

Παρότι ο ρυθμός της υποχώρησης στο Λονδίνο έχει υποχωρήσει, «η αγορά ενοικίασης της πρωτεύουσας εξακολουθεί να φαίνεται μεταμορφωμένη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν τα ενοίκια αυξάνονταν με ρυθμό 6,6%», υπενθύμισε η HomeLet.

Οι τιμές των κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα αυξάνονται με τον πιο αργό ετήσιο ρυθμό των τελευταίων πέντε χρόνων, όπως δείχνουν στοιχεία της ερευνητικής Acadata.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v