Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

InterContinental: Αύξηση 9,4% στα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο

Η εταιρία εμφάνισε κέρδη προ φόρων 326 εκατ. δολαρίων στο εξάμηνο, από 298 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Συνεχίζει τη στρατηγική επέκτασης, ενώ αύξησε το μέρισμα για το εξάμηνο κατά 10%.

InterContinental: Αύξηση 9,4% στα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο

Η InterContinental Hotels ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας σημείωσαν άνοδο 9,4% κατά το πρώτο εξάμηνο, κυρίως χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη εσόδων.

Τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν σε 326 εκατ. δολάρια κατά τους έξι μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου, από 298 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 2,3% σε 857 εκατ. δολάρια, από 383 εκατ. πέρυσι.

Η InterContinental, της οποίας οι φίρμες περιλαμβάνουν τις Crowne Plaza, Hotel Indigo και Holiday, εξήγησε πως επωφελήθηκε από τα βελτιωμένα έσοδα ανά δωμάτιο (RevPAR). Η μέτρηση αυτή εμφάνισε ανάπτυξη 2,1%.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε καλή πρόοδο στην εκτέλεση της καλά παγιωμένης στρατηγικής μας για υψηλής ποιότητας βιώσιμη ανάπτυξη και στη διάρκεια του εξαμήνου ξεπεράσαμε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου δωματίων», δήλωσε σήμερα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος Keith Barr.

«Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην ενίσχυση της αποδοτικότητας κόστους, για να παράγουμε κεφάλαια για επανεπένδυση. Αυτό, σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό μοντέλο για παραγωγή μετρητών και με την πειθαρχημένη προσέγγισή μας στη διάθεση κεφαλαίων, θα φέρει υψηλότερες αποδόσεις στους μετόχους», πρόσθεσε.

Η εταιρία αύξησε το ενδιάμεσο μέρισμα κατά 10% σε 33 cents, από 30 cents έναν χρόνο προηγούμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v