Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Επιβραδύνθηκαν οι δημοσιονομικές δαπάνες τον Ιούλιο

Οι δαπάνες αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 5,4%, από πολύ μεγαλύτερη άνοδο 19,1% που είχαν καταγράψει τον προηγούμενο μήνα. Ετήσια αύξηση 11,1% παρουσίασαν και τα δημοσιονομικά έσοδα της κυβέρνησης.

Κίνα: Επιβραδύνθηκαν οι δημοσιονομικές δαπάνες τον Ιούλιο

Επιβραδύνθηκαν τον Ιούλιο οι δημοσιονομικές δαπάνες της Κίνας μετά την ισχυρή ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου, ενώ η κυβέρνηση εμφάνισε άνοδο στα δημοσιονομικά έσοδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κινεζική κυβέρνηση ξόδεψε 1,35 τρισ. γουάν (202,7 δισ.) δολάρια στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της τον περασμένο μήνα, ποσό που μεταφράζεται σε άνοδο 5,4% σε σχέση με έναν χρόνο προηγούμενα.

Οι δαπάνες εμφάνισαν επιβράδυνση από την άνοδο 19,1% που κατέγραψαν τον Ιούνιο, επισημαίνει το MarketWatch.

Το Υπουργείο απέδωσε την επιβράδυνση του Ιουλίου στο γεγονός ότι συσσωρεύτηκε μεγάλο μέρος των δαπανών το πρώτο εξάμηνο. Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, οι δημοσιονομικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 14,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.

Τα δημοσιονομικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν τον Ιούλιο, κατά 11,1% σε ετήσια βάση σε 1,65 τρισ. γουάν, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις γης. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 10%.

Η κινεζική κυβέρνηση έβγαλε 2,34 τρισ. γουάν από πωλήσεις γης τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς, το οποίο μεταφράζεται σε άνοδο 37,3% στο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v