Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Petrobras: Βουτιά 68% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 92,3 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πολύ μεγάλη πτώση λόγω έκτακτων κοστών. Τα έσοδα υποχώρησαν 6,1%, αλλά οι ταμειακές ροές ήταν σε θετικό πρόσημο για ένατο τρίμηνο και το χρέος συνέχισε να μειώνεται.

Petrobras: Βουτιά 68% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο

Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρία Petróleo Brasileiro (Petrobras) ανακοίνωσε σήμερα πτώση στα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο, εν μέσω χαμηλότερων πωλήσεων και υψηλότερης φορολογίας.

Η Petrobras τόνισε πως τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 68% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε 292 εκατ. ρεάλ (92,3 εκατ. δολάρια).

«Έχουμε μια σειρά έκτακτων παραγόντων (…) που επηρέασαν σημαντικά αυτό το νούμερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής, Pedro Parente, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο μεγαλύτερος μεταξύ αυτών ήταν κάποιες δυσμενείς αποφάσεις σε φορολογικές υποθέσεις, που ανάγκασαν την Petrobras καταβάλει 6,23 δισ. ρεάλ. Η εταιρία, επιπλέον, αναγκάστηκε να κρατήσει προβλέψεις ύψους 818 εκατ. ρεάλ, λόγω μιας διαφωνίας που αφορά σε παράκτιες εγκαταστάσεις γεώτρησης.

Τα στελέχη της Petrobras ανέφεραν πως, πέραν αυτών των ποσών, η εταιρία εμφάνισε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, διευκρίνισε ο Parente και πρόσθεσε ότι αυτό επέτρεψε στην Petrobras να συνεχίσει να μειώνει το χρέος της, το μεγαλύτερο στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου.

Το συνολικό χρέος της βραζιλιάνικης εταιρίας διαμορφώθηκε σε 113,84 δισ. δολάρια στις 30 Ιουνίου, δηλαδή υποχώρησε από τα 115,12 δισ. δολάρια στα τέλη του πρώτου τριμήνου.

Τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 6,1% σε 67 δισ. ρεάλ, λόγω χαμηλών πωλήσεων καυσίμων στην εγχώρια αγορά, όπου η ζήτηση παραμένει υποτονική καθώς η Βραζιλία διανύει τη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της.

Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 6,6% σε 19,09 δισ. ρεάλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v