Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Υπό έρευνα ιντερνετικοί κολοσσοί για την κυβερνοασφάλεια

Η κινεζική κυβέρνηση αυξάνει τον έλεγχο σε ό,τι «περνάει» από το διαδίκτυο, τονίζοντας πως θα εφαρμόσει «με σοβαρότητα» τον νέο νόμο για την κυβερνοασφάλεια. Επεσήμανε πως οι παραβάτες θα τιμωρηθούν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Κίνα: Υπό έρευνα ιντερνετικοί κολοσσοί για την κυβερνοασφάλεια

Η αρμόδια κινεζική ρυθμιστική αρχή ερευνά το κατά πόσο κάποιες από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες social media της χώρας παραβίασαν την νέα νομοθεσία της Κίνας περί κυβερνοασφάλειας, φιλοξενώντας περιεχόμενο περιλαμβανομένων «βίαιης τρομοκρατίας, ψεύτικων φημών και πορνογραφίας».

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, πρόκειται για την πρώτη επίσημη έρευνα της Υπηρεσίας Κυβερνοχώρου στις πλατφόρμες, γύρω από το σαρωτικό αυτό νόμο, ο οποίος καθιστά αυστηρότερο τον έλεγχο της κυβέρνησης στο τι περνά από τα δίκτυα της χώρας.

Η αρμόδια αρχή στοχοποιεί το WeChat, την τρομερά δημοφιλή υπηρεσία messaging της Tencent, την ιστοσελίδα microblogging Weibo που μοιάζει με το Twitter, καθώς και το Tieba, μια υπηρεσία του κολοσσού στη διαδικτυακή αναζήτηση Baidu.

Η ανακοίνωση που ανήρτησε σήμερα η υπηρεσία στον ιστότοπό της, αναφέρει πως οι παραβιάσεις θα τιμωρηθούν, αλλά δεν διευκρινίζει το πώς ούτε κάνει αναφορά στο περιεχόμενο. Όπως υποστηρίζει, προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως χρήστες σε αυτές τις πλατφόρμες διέδιδαν φήμες, πορνογραφία και περιεχόμενο σχετικό με την τρομοκρατία, που απειλεί την τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική τάξη.

«Τα τμήματα της υπηρεσίας κυβερνοχώρου θα εφαρμόσουν με σοβαρότητα τον νόμο περί κυβερνοασφάλειας και τους σχετικούς ρυθμιστικούς κανόνες, θα αυξήσουν περαιτέρω τις προσπάθειες να επιβάλουν νομική επίβλεψη στο ιντερνετικό περιεχόμενο και θα ερευνήσουν τις παράνομες δραστηριότητες στο ίντερνετ σύμφωνα με τον νόμο», αναφέρει το κείμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v