Τραμπ: Ετοιμες οι στρατιωτικές λύσεις κατά της Β. Κορέας

Νέο μήνυμα του αμερικανού προέδρου μέσω twitter προς την Πιονγιάνγκ. Μήνυμα προς τον ηγέτη της Β. Κορέας: Ελπίζω να βρει ένα άλλο δρόμο. Απειλεί με πυραυλική επίθεση κατά της νήσου Γκουάμ η Β. Κορέα.

Τραμπ: Ετοιμες οι στρατιωτικές λύσεις κατά της Β. Κορέας

Ένα ακόμα βήμα στην κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ήρθε μέσω twitter. Ο Ντ. Τραμπ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ έχουν έτοιμες τις στρατιωτικές λύσεις κατά της Β. Κορέας σε περίπτωση που «δράσει απερίσκεπτα». Αμέσως μετά δημοσίευσε φωτογραφίες από στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B στη Γκουάμ που είναι έτοιμα. 


 


Mε τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η ανταλλαγή απειλών καθώς νωρίτερα η Πιονγιάνγκ είχε ανακοινώσει ότι πως θα έχει άμεσα έτοιμο σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κατά της νήσου Γκουάμ.

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τέσσερις πύραυλοι θα εκτοξευθούν ταυτοχρόνως και θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάν, Χιροσίμα και Κοΐτσι, εξηγεί ο στρατός.

Οι πύραυλοι «θα πετάξουν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σε μια απόσταση 3.356,7 χιλιομέτρων και θα συντριβούν στη θάλασσα σε απόσταση 30 ή 40 χιλιομέτρων από το Γκουάμ». Έτσι, θα βυθιστούν έξω από τα αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης έστειλε νέο τελεσίγραφο στον Κιμ, χωρίς να αποκλείει προληπτικό χτύπημα στη Β. Κορέα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».

Η Ιαπωνία εμφανίζεται έτοιμη να καταρρίψει πύραυλο, εάν αποτελεί παγκόσμια απειλή, ενώ κάνει λόγο για «πρόκληση που δεν μπορεί να ανεχθεί».

Ενώ μια σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα επηρέαζε την Κίνα και στο χειρότερο σενάριο θα εξαπέλυε ένα σύννεφο ραδιενέργειας ή κύματα προσφύγων στο βορειοανατολικό τμήμα της, το Πεκίνο έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ καθώς η ένταση κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί τη Βόρεια Κορέα ως δικαιολογία για τη δική της επαναστρατιωτικοποίηση, ενώ κατευθύνει επίσης την οργή της στη Νότια Κορέα λόγω της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THADD.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus