Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία Fiat με BMW-Intel στην εξέλιξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων

Η εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την συμμετοχή της στην κοινοπραξία των BMW και Intel. Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Fiat Chrysler να επωφεληθεί άμεσα από συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, δήλωσε ο CEO, Sergio Marchionne.

Συμμαχία Fiat με BMW-Intel στην εξέλιξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων

Η Fiat Chrysler θα ενταχθεί στην κοινοπραξία που έχουν σχηματίσει BMW και Intel για την εξέλιξη πλήρως αυτό-οδηγούμενων οχημάτων ως το 2021.

Στην τεχνολογία για αυτόνομη οδήγηση εργάζονται και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά η κοινοπραξία των BMW και Intel είναι η πρώτη που απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε άλλες εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Την περασμένη χρονιά, η Fiat Chrysler έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συμμάχησε με την Waymo, την μονάδα εξέλιξης αυτό-οδηγούμενων της Alphabet, της μητρικής της Google.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την Τετάρτη η εταιρεία υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την συμμετοχή της στην κοινοπραξία. 

«Για να εξελίξουμε την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, είναι ζωτικό να σχηματίσουμε συνεργασίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, παρόχους τεχνολογίας και προμηθευτές» ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Sergio Marchionne.

«Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην Fiat Chrysler να επωφεληθεί άμεσα από συνέργειες και οικονομίες κλίμακας» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v