Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νεκροί από επιθέσεις με μαχαίρι σε πόλη της Φινλανδίας

Ενας άνδρας έχει συλληφθεί αφού προηγουμένως πυροβολήθηκε από την αστυνομία στα πόδια. Το επεισόδιο έγινε στην πόλη Turku. Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από τις επιθέσεις.

Δύο νεκροί από επιθέσεις με μαχαίρι σε πόλη της Φινλανδίας

Ενας άνδρας πυροβολήθηκε από την Φινλανδική αστυνομία αφού προηγουμένως φέρεται να είχε επιτεθεί με μαχαίρι, σκοτώνοντας δυο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους οκτώ. 

Το επεισόδιο έγινε στην πόλη Turku στην πλατεία Puutori.

Οπως ανέφερε η φινλανδική αστυνομία, από τις επιθέσεις υπάρχουν δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένας ύποπτος, ο οποίος και συνελήφθη, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι ασαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία. 

Ο δράστης συνελήφθη αφού προηγουμένως πυροβολήθηκε στο πόδι. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν μακρυά από το κέντρο της πόλης. 

Οι αστυνομικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την επίθεση.


 

Γιούνκερ: Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους

"Με μεγάλη ανησυχία πληροφορήθηκα για τις βίαιες επιθέσεις στο Τούρκου της Φινλανδίας. Ενώ οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να γίνονται γνωστές, καταδικάζουμε έντονα αυτήν την απρόκλητη επίθεση η οποία έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τη φρίκη που ξεδιπλώθηκε στην Ισπανία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλοντ Γούνκερ.

"Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου με τις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς, καθώς και με όλον τον λαό της Φινλανδίας και τον πρωθυπουργό, Γιούχα Σιπίλια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε στήριξη μπορεί να χρειαστεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v