Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξησε τα καθαρά κέρδη της το πρώτο εξάμηνο η ασφαλιστική HDI

Συνεχίστηκε η αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα στο πρώτο εξάμηνο, με ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιαπωνία.

Αύξησε τα καθαρά κέρδη της το πρώτο εξάμηνο η ασφαλιστική HDI

Η αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα για την HDI Global SE συνεχίστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Στις 30 Ιουνίου 2017 τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ, αύξηση που ισοδυναμεί με 3,3% (ενώ η μεταβολή σε τοπικά νομίσματα διαμορφώθηκε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα στο 2,6%).

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τα υποκαταστήματα στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιαπωνία.

Τόσο το υποκατάστημα της Γαλλίας όσο και του Βελγίου σημείωσαν αύξηση ασφαλίστρων της τάξεως του 10%. Τα έσοδα από ασφάλιστρα στην Ιαπωνία αυξήθηκαν πάνω από 40%. Τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας βιομηχανικών ασφαλίσεων επωφελήθηκαν τόσο από την αύξηση των ασφαλίστρων, όσο και από τον περιορισμό των επιβαρύνσεων από μεγάλες ζημίες καθώς και από τα εν εξελίξει μέτρα βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου: το λειτουργικό κέρδος (ΕΒΙΤ) ενισχύθηκε κατά 13,3% κατά το πρώτο εξάμηνο, σε 162 εκ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν επίσης λόγω του χαμηλότερου δείκτη φορολογίας, και ανήλθαν σε 112 εκ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 23,4%. Η HDI Global SE ηγείται του τομέα Βιομηχανικών Ασφαλίσεων του Ομίλου Talanx παγκοσμίως.

“Η HDI Global SE σημείωσε εξαιρετικά ικανοποιητική αύξηση εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Τα βήματα για περαιτέρω βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς και επιτύχαμε αξιοσημείωτη αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα, κυρίως στις διεθνείς αγορές,” ανέφερε ο Dr Christian Hinsch, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Talanx AG και CEO της HDI Global SE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v