Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Σε υψηλά δεκαετίας η εμπιστοσύνη στη μεταποίηση τον Αύγουστο

Άλμα στο 111 κατέγραψε τον Αύγουστο η ανάγνωση για την εμπιστοσύνη στη μεταποίηση, από 108 τον Ιούλιο. Μια άνοδος και για τον τομέα των υπηρεσιών αντιστάθμισε τις πτώσεις που σημειώθηκαν σε λιανική και κατασκευές.

Γαλλία: Σε υψηλά δεκαετίας η εμπιστοσύνη στη μεταποίηση τον Αύγουστο

Η εμπιστοσύνη στο γαλλικό μεταποιητικό τομέα εκτοξεύτηκε σε υψηλά σχεδόν δεκαετίας τον Αύγουστο, καθώς οι επιχειρηματικοί ηγέτες αναθεώρησαν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για την πρόσφατη και τη μελλοντική παραγωγή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Insee.

Η ανάγνωση για την εμπιστοσύνη βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδά της από το Δεκέμβριο του 2007 και διαμορφώθηκε σε 111 αυτό το μήνα, από 108 τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν αμετάβλητη ανάγνωση στο 108 και για τον Αύγουστο.

Μια ευρύτερη μέτρηση επιχειρηματικής εμπιστοσύνης από την Insee -που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες, τη λιανική, τη χονδρική και τις κατασκευές- επίσης κινήθηκε ανοδικά τον Αύγουστο, σε 109 από 108 τον Ιούλιο. Η άνοδος στον τομέα των υπηρεσιών αντιστάθμισε πτώσεις που σημειώθηκαν στη λιανική και τις κατασκευές.

Η αυξανόμενη επιχειρηματική εμπιστοσύνη υπαινίσσεται πως η γαλλική οικονομία θα μπορούσε να διατηρήσει το momentum που «ανέβασε» κατά το πρώτο μισό του έτους. Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη κατέδειξαν αύξηση 0,5% σε τριμηνιαία βάση για το γαλλικό ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό που αντανακλά αμετάβλητο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v