Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Mπαρνιέ καλωσορίζει την «εποικοδομητική» ομιλία Μέι για το Brexit

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού είναι ένα βήμα προς τα μπρος, αλλά πρέπει τώρα να μεταφραστούν σε μια πιο συγκεκριμένη διαπραγματευτική θέση, τόνισε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

O Mπαρνιέ καλωσορίζει την «εποικοδομητική» ομιλία Μέι για το Brexit

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ χαιρέτισε την ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για «εποικοδομητικό πνεύμα», αλλά τόνισε ότι θα ήθελε περισσότερη σαφήνεια. 

«Η ομιλία δείχνει μια βούληση να προχωρήσουμε προς τα μπρος» σημείωσε ο κ. Μπαρνιέ. «Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού είναι ένα βήμα προς τα μπρος, αλλά πρέπει τώρα να μεταφραστούν σε μια πιο συγκεκριμένη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μπαρνιέ επισήμανε ότι η κα. Μέι δεν αναφέρθηκε στις μελλοντικές σχέσεις της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία. 

O ίδιος ανέφερε ακόμα πως θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση της υπόσχεσης που έδωσε η κα. Μέι ότι καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα στον κοινοτικό προϋπολογισμό λόγω του Brexit. 

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες συνέπειες αυτής της υπόσχεσης» σημείωσε, λέγοντας πως τα κράτη μέλη θα αξιολογήσουν αν η υπόσχεση καλύπτει όλες τις δεσμεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε επίσης πως η πρόταση της κα. Μέι για μια μεταβατική περίοδο δύο ετών μπορεί να συζητηθεί μόλις υπάρξει συμφωνία για τις όρους του διαζυγίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v