Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ αυτές που κήρυξαν τον πόλεμο στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΚ. Έχουμε δικαίωμα ακόμα και να καταρρίψουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, προειδοποίησε.

Bόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε κήρυξη πολέμου τις δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως ελπίζει ο πόλεμος λέξεων με τις ΗΠΑ να μην μετατραπεί σε πραγματική δράση.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Ρι Γιονγκ Χο τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ αυτές που κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως από την στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο, η Πιονγκ Γιανγκ έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. 

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να καταρρίψουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ακόμα και αν δεν είναι στον εναέριο χώρο μας» προειδοποίησε σύμφωνα με το Reuters.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη αξιωματούχου,  το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιλογές στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει την Βόρεια Κορέα αν συνεχιστούν οι προκλητικές της ενέργειες.

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες, ξέρετε, θα φροντίσουμε να παράσχουμε επιλογές στον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα κατά την ομιλία που εκφώνησε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα και ειλικρινά αυτός ο ισχυρισμός είναι παράλογος», ξεκαθάρισε η Σάντερς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v