Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: To δολάριο δεν είναι πια το κυρίαρχο ασφαλές καταφύγιο

Το αμερικάνικο νόμισμα εμφανίζει την τελευταία τριετία μια τάση υποτίμησης έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων σε περιόδους αναταραχής, εκτιμά αναλυτής της Bank of America Merill Lynch.

BofA: To δολάριο δεν είναι πια το κυρίαρχο ασφαλές καταφύγιο

Το δολάριο δεν είναι πια το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο στην αγορά νομισμάτων, σύμφωνα με αναλυτή της Bank of America Merill Lynch.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Adarsh Sinha, επικεφαλής αναλυτής στην αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα, υπολόγισε ότι από το 2014 και έπειτα το αμερικάνικο νόμισμα δεν ήταν και τόσο «ασφαλές». Όπως υποστηρίζει, το νόμισμα έχει την τάση να υποτιμάται έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων σε περιόδους αναταραχής.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι αυτό συνέπεσε με το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και την υιοθέτηση μιας πιο επιθετικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας» σημειώνει ο κ. Sinha.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το γεν «έρχεται πιο κοντά» στο να λειτουργεί ως κανονικό ασφαλές καταφύγιο, καθώς «ενισχύεται όταν επιδεινώνεται το κλίμα στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και την Κίνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v