Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Σε υψηλά 10ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Ο δείκτης της κεντρικής τράπεζας για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών διαμορφώθηκε στο +22 για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, από +17. Η μέτρηση βρέθηκε στα υψηλότερά της από το Σεπτέμβριο του 2007.

Ιαπωνία: Σε υψηλά 10ετίας η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Σε υψηλά 10 ετών ενισχύθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων Ιαπώνων κατασκευαστών, στη διάρκεια του τριμήνου από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η οικονομία εμφανίζει τις καλύτερες επιδόσεις της, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη που παρουσιάζουν οι καταναλωτικές δαπάνες, όπως κατέδειξε έρευνα της κεντρικής τράπεζας.

Ο κύριος δείκτης που μετρά την εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών ενισχύθηκε σε +22 αυτό το διάστημα από +17 το προηγούμενο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Πρόκειται για την πιο ισχυρή ανάγνωση από το Σεπτέμβριο του 2007.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal είχαν κάνει πρόβλεψη για +18, επισημαίνει το MarketWatch.

Το καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα δείχνει πως ο εταιρίες αισθάνονται πιο σίγουρες για την κατάσταση της οικονομίας, λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Ο αντίστοιχος δείκτης των μεγάλων εταιριών εκτός του τομέα της μεταποίησης διαμορφώθηκε σε +23, δηλαδή παρέμεινε αμετάβλητος από το προηγούμενο τρίμηνο. Η ανάγνωση επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι μεγάλοι κατασκευές προβλέπουν άνοδο 4,7% στα κέρδη για τη χρονιά που λήγει το Μάρτιο του 2018, έναντι πτώσης 3,3% που «έβλεπε» για το έτος η προηγούμενη έρευνα.

Οι μεγάλες εταιρίες σκοπεύουν να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές επενδύσεις κατά το τρέχον οικονομικό έτος κατά 7,7%, δηλαδή λίγο λιγότερο σε σύγκριση με το 8% που προέβλεπε η προηγούμενη έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v