Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διέκοψε τη λειτουργία της η Monarch Airlines

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Monarch Airlines. Επιχείρηση «επαναπατρισμού» 110.000 πελατών της Monarch που βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας. Περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων της εταιρείας ακυρώθηκαν.

Διέκοψε τη λειτουργία της η Monarch Airlines

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch Airlines διέκοψε τη λειτουργία της, αναγκάζοντας τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν μια τεράστια επιχείρηση επαναπατρισμού δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι ακόλουθες εταιρείες έχουν σταματήσει να λειτουργούν και έχουν μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης:

-Monarch Airlines Ltd
-Monarch Holidays Ltd (ATOL Number 2275)
-First Aviation Ltd (ATOL Number 4888) 
-Avro Ltd (ATOL Number 1939)
-Somewhere2stay Ltd

Η Monarch είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας και η μεγαλύτερη της χώρας, που μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, 110.000 πελάτες της Monarch βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας, ενώ περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων της εταιρείας ακυρώθηκαν.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τη CAA να προχωρήσει στη ναύλωση περισσότερων από 30 αεροσκαφών προκειμένου να επιστρέψουν στη Βρετανία οι επιβάτες της Monarch, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία που διακόπτει την λειτουργία της» δήλωσε η CAA.

Η βρετανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε ανάρτησή της στο Twitter, γράφει: «Εάν είστε επιβάτης της Monarch και πρόκειται να ταξιδέψετε προς ΗΒ, ΜΗΝ πάτε στο αεροδρόμιο».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε πως η κυβέρνηση γνώριζε πως η Monarch Airlines ίσως κατέρρεε, καθώς επέλεξε ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο δεν απέδωσε, όμως η αεροπορική βιομηχανία θα αναδιαρθρωθεί και η δυναμικότητα της εταιρείας θα απορροφηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v