Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για τον PMI βιομηχανίας της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο

Ο PMI βιομηχανίας αυξήθηκε στις 58,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 57,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε στις 59,2 μονάδες από 58,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 58,5 μονάδες από 58,3.

Νέα άνοδος για τον PMI βιομηχανίας της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011 αυξήθηκε ο PMI βιομηχανίας της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν παρά την άνοδο των τιμών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IHS Markit, ο PMI βιομηχανίας αυξήθηκε στις 58,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 57,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα μεν του 58,2 που ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε στις 59,2 μονάδες από 58,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 58,5 μονάδες από 58,3.

«Η έκρηξη της μεταποίησης της ευρωζώνης ανέβασε ακόμα περισσότερη ταχύτητα τον Σεπτέμβριο. Η ανάκαμψη φαίνεται όλο και πιο ευρεία, με αυξανόμενη ζήτηση σε όλη την περιοχή», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v