Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε χαμηλά 21 μηνών η ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών

Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε το Σεπτέμβριο σε 50,6 από 52,7 τον Αύγουστο. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και στις νέες παραγγελίες και στην παραγωγή. Τα στοιχεία δείχνουν πιθανές πιέσεις στην οικονομική ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου.

Κίνα: Σε χαμηλά 21 μηνών η ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών

Η ανάπτυξη της δραστηριότητας στον κινεζικό τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε απότομα το Σεπτέμβριο, όπως κατέδειξε σήμερα ο σχετικός δείκτης της Caixin. Η μέτρηση δε συμφωνεί με τον επίσημο δείκτη, ο οποίος δείχνει πολύ γρηγορότερο ρυθμό.

Ο PMI της Caixin για τον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε σε 50,6 το Σεπτέμβριο από 52,7 τον Αύγουστο, νούμερο που σηματοδοτεί χαμηλά 21 μηνών, όπως τόνισαν η Caixin και η ερευνητική εταιρία Markit.

Η Caixin πρόσθεσε πως η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα τόσο στις νέες παραγγελίες όσο και στην παραγωγή.

«Η κινεζική οικονομία γενικά κρατήθηκε σε καλά επίπεδα το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, η ανάπτυξη τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες επιβραδύνθηκε το Σεπτέμβριο, δείχνοντας πως η πτωτική πίεση στην οικονομική ανάπτυξη μπορεί να επανεμφανιστεί το τέταρτο τρίμηνο», υπογράμμισε ο Zhengsheng Zhong, επικεφαλής μακροοικονομικής ανάλυσης στην CEBM Group.

Ο επίσημος PMI που εξαιρεί τον τομέα της μεταποίησης και περιλαμβάνει και τον κατασκευαστικό τομέα, ενισχύθηκε σε 55,4 το Σεπτέμβριο από 53,4 τον Αύγουστο, όπως είχε ανακοινώσει η κινεζική στατιστική υπηρεσία στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v