Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ΗΠΑ αποχωρούν από την UNESCO

«Βαθιά λύπη» εξέφρασε η γενική διευθύντρια της UNESCO για την αποχώρηση των ΗΠΑ. Έκανε λόγο για απώλεια για την πολυμέρεια και την «οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών».

Oι ΗΠΑ αποχωρούν από την UNESCO

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν σήμερα να αποχωρήσουν από την UNESCO, τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Αφότου λάβαμε επίσημη ειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Ρεξ Τίλερσον, ως γενική διευθύντρια της UNESCO θα ήθελα να εκφράσω βαθιά λύπη για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποσυρθούν από την UNESCO», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η επικεφαλής του οργανισμού Irina Bokova, σε ανακοίνωσή της.

Η Bokova πρόσθεσε πως η απόφαση των ΗΠΑ σηματοδοτεί απώλεια για την πολυμέρεια και για την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη μεγάλη οικονομική συνδρομή τους στην UNESCO το 2011, σε διαμαρτυρία για την έγκριση της πλήρους συμμετοχής της Παλαιστίνης, σημειώνει το πρακτορείο.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη και αντανακλά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών στην Unesco, την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης του οργανισμού και την διαρκή αντι-ισραηνική προκατάληψη κατά του Ισραήλ στην Unesco» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v