Δέσμευση Λευκού Οίκου για στήριξη στο Πουέρτο Ρίκο

"Αυτή η χώρα, η χώρα μας, θα σταθεί στο πλευρό αυτών των Αμερικανών πολιτών στο Πουέρτο Ρίκο μέχρι να γίνει η δουλειά" είπε ο Κέλι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Δέσμευση Λευκού Οίκου για στήριξη στο Πουέρτο Ρίκο

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του Πουέρτο Ρίκο, στην προσπάθειά που καταβάλλεται για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί, "μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά", υπογράμμισε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, διευκρινίζοντας ότι το μήνυμα που είχε αναρτήσει νωρίτερα στο Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα αυτό, απλώς διαπίστωνε μια πραγματικότητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε το πρωί ότι "δεν μπορούμε να κρατήσουμε για πάντα στο Πουέρτο Ρίκο τη Fema (σ.σ. η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών), τον στρατό και τους διασώστες, που ήταν φανταστικοί (κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες)", καταλήγοντας ότι "θα αποφανθεί το Κογκρέσο" για το τι θα γίνει.

Οι υποδομές στο Πουέρτο Ρίκο υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία, στις 20 Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον 44 άθρωποι σκοτώθηκαν. Περίπου 5.700 ζουν ακόμη σε καταφύγια και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν διαθέτει ακόμη ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό. Ο κυβερνήτης του νησιού Ρικάρντο Ροσέλο έχει ζητήσει από το Κογκρέσο επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Αυτή η χώρα, η χώρα μας, θα σταθεί στο πλευρό αυτών των Αμερικανών πολιτών στο Πουέρτο Ρίκο μέχρι να γίνει η δουλειά" είπε ο Κέλι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι το μήνυμα του Τραμπ το πρωί ήταν "απολύτως ακριβές" γιατί ο στρατός και οι διασώστες "δεν θα μείνουν εκεί για πάντα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus