Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω και από τα 5.800 δολάρια το Bitcoin

Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος φτάνει πλέον τα 97 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά καταγράφεται φέτος αύξηση 480%. Το ΔΝΤ θα αναπτύξει κάποια στιγμή δικό του... bitcoin, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάνω και από τα 5.800 δολάρια το Bitcoin

Ενα ακόμα ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το Bitcoin καθώς η τιμή του έφτασε τις 5.856 δολάρια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Ωστόσο ακολούθησαν ρευστοποιήσεις, οι οποίες οδήγησαν την τιμή στις 5.396 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος (νομίσματα σε κυκλοφορία) φτάνει πλέον τα 97 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά καταγράφεται φέτος αύξηση 480%.

Καταλύτης για το νέο ράλι, σύμφωνα με το CNBC, ήταν το γεγονός πως υπήρξαν φήμες ότι η Κίνα θα αναστρέψει προηγούμενη απόφασή της και θα άρει την απαγόρευση που επέβαλε στις συναλλαγές. 

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα αναπτύξει κάποια στιγμή δικό του κρυπτονόμισμα

Κάλεσμα στους κεντρικούς τραπεζίτες και στις νομοθετικές αρχές να εξετάσουν σοβαρά τα ψηφιακά νομίσματα απηύθυνε σε συνέντευξή της στο CNBC η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. 

Τόνισε ότι είναι μεγάλο ρίσκο να μην παρακολουθούν και να μην αντιλαμβάνονται τα χρηματοοικονομικά τεχνολογικά μέσα που αναδύονται και διαταράσσουν τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών. «Νομίζω ότι θα δούμε μεγάλες αναταραχές», συμπλήρωσε. 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το Ταμείο κάποια στιγμή να αναπτύξει το δικό του κρυπτονόμισμα. Σημείωσε ότι τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) που χρησιμοποιεί το Ταμείο θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τεχνολογίες αντίστοιχες των κρυπτονομισμάτων. 

«Θα εξετάσουμε το πώς αυτό το νόμισμα, το SDR, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ώστε να γίνει πιο αποδοτικό και λιγότερο κοστοβόρο», σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v