Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα αναπτύξει κάποια στιγμή δικό του κρυπτονόμισμα

Η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) που χρησιμοποιεί το Ταμείο θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τεχνολογίες αντίστοιχες των κρυπτονομισμάτων.

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα αναπτύξει κάποια στιγμή δικό του κρυπτονόμισμα

Κάλεσμα στους κεντρικούς τραπεζίτες και στις νομοθετικές αρχές να εξετάσουν σοβαρά τα ψηφιακά νομίσματα απηύθυνε σε συνέντευξή της στο CNBC η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. 

Τόνισε ότι είναι μεγάλο ρίσκο να μην παρακολουθούν και να μην αντιλαμβάνονται τα χρηματοοικονομικά τεχνολογικά μέσα που αναδύονται και διαταράσσουν τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών. «Νομίζω ότι θα δούμε μεγάλες αναταραχές», συμπλήρωσε. 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το Ταμείο κάποια στιγμή να αναπτύξει το δικό του κρυπτονόμισμα. Σημείωσε ότι τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR) που χρησιμοποιεί το Ταμείο θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τεχνολογίες αντίστοιχες των κρυπτονομισμάτων. 

«Θα εξετάσουμε το πώς αυτό το νόμισμα, το SDR, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ώστε να γίνει πιο αποδοτικό και λιγότερο κοστοβόρο», σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus