Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Huawei μπορεί να ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις smartphones

Η εταιρία τα πάει «εξαιρετικά καλά», σε όρους μονάδων αλλά και αξίας. Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης κάνει τις συσκευές τις γρηγορότερες και, αν μπορέσει να το αποδείξει, θα βρεθεί στην κορυφή της αγοράς ξεπερνώντας Apple και Samsung.

Η Huawei μπορεί να ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις smartphones

Η κινεζική τεχνολογική εταιρία Huawei ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος την Apple στην αγορά έξυπνων τηλεφώνων, σύμφωνα με τον Francisco Jeronimo, αναλυτή στην κορυφαία ερευνητική εταιρία IDC.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Huawei είχε μερίδιο αγοράς 11,3% και απέστειλε 38,5 εκατ. μονάδες, όπως καταδεικνύουν στοιχεία της ερευνητικής εταιρίας. Η Apple, από την άλλη, απέστειλε 41 εκατ. iPhones και εξασφάλισε μερίδιο 12% την ίδια αυτή περίοδο.

«Η Huawei είναι σήμερα ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Apple και της Samsung. Πράγματι, αναπτύσσεται ραγδαία. Πιθανότατα θα ξεπεράσει την Apple στις δραστηριότητες smartphones, είτε φέτος ή του χρόνου», τόνισε ο αναλυτής που διατελεί διευθυντής έρευνας για τον τομέα των ευρωπαϊκών κινητών συσκευών.

«Και αυτό συνιστά τεράστια πρόκληση για την Samsung, γιατί η Huawei σκοπεύει να γίνει Νο.1. Και τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, όχι μόνο σε όρους αύξησης του αριθμού των μονάδων που πωλούν αλλά και σε όρους αξίας, γιατί για την Samsung ή για οποιαδήποτε άλλη κατασκευάστρια κινητών το θέμα δεν είναι πλέον να αποστέλλουν προϊόντα, το θέμα είναι να βγάζουν λεφτά. Και βλέπουμε τις τιμές διαρκώς να ανεβαίνουν», τόνισε ο ειδικός μιλώντας στο CNBC.

Η Huawei επενδύει επιθετικά στις δραστηριότητες έξυπνων τηλεφώνων τα τελευταία δύο χρόνια και έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει τηλέφωνα σε διαφορετικές τιμές εκκίνησης, καθώς και να προκαλέσει την Apple και τη Samsung στο πιο ποιοτικό κομμάτι της αγοράς.

Ο Jeronimo αναφέρθηκε στην πρόσφατη κυκλοφορία του τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI chipset) της Huawei, γνωστού ως Kirin 970, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι η αιτία για το γεγονός ότι η κινεζική εταιρία θα μπορούσε να ξεπεράσει τους δύο κορυφαίους παίκτες στα smartphones.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Kirin 970 συνεπάγεται πως η επεξεργασία των λειτουργιών AI γίνεται στο smartphone και όχι στο cloud, με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι διαδικασίες. Αν η Huawei μπορέσει να αποδείξει πως το chipset AI είναι που έχει τονώσει τις δυνατότητες των τηλεφώνων της, αυτό θα της επιτρέψει να ανεβάσει τις τιμές και να βρεθεί στην κορυφή της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v