Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Kίνα έκανε προσφορά για το 5% της Saudi Aramco

Οι κρατικές κινεζικές εταιρείες PetroChina και Sinopec έχουν γράψει στην Saudi Aramco τις τελευταίες εβδομάδες για να εκφράσουν ενδιαφέρον για μια απευθείας εξαγορά ποσοστού του πετρελαϊκού κολοσσού.

H Kίνα έκανε προσφορά για το 5% της Saudi Aramco

Η Κίνα έχει κάνει προσφορά για την απευθείας εξαγορά του 5% της Saudi Aramco, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι κρατικές κινεζικές εταιρείες PetroChina και Sinopec έχουν γράψει στην Saudi Aramco τις τελευταίες εβδομάδες για να εκφράσουν ενδιαφέρον για μια απευθείας εξαγορά ποσοστού του πετρελαϊκού κολοσσού.

Την περασμένη χρονιά η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την εισαγωγή ενός ποσοστού 5% της κρατικής πετρελαϊκής στο χρηματιστήριο το 2018, σε ένα ντιλ που θα μπορούσε να φέρει ως και 100 εκατ. δολάρια αν η εταιρεία αποτιμηθεί στα 2 τρις. δολάρια, όπως προβλέπεται.

«Οι Κινέζοι θέλουν να διασφαλίσουν προμήθειες αργού. Είναι πρόθυμοι να αγοράσουν το 5% ή ακόμα και παραπάνω, μόνοι τους» ανέφερε μια πηγή.

Το σχέδιο για την IPO της Saudi Aramco έχει προκαλέσει και δυσαρέσκειες στη Σαουδική Αραβία, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως το Ριάντ πουλάει τη «ναυαρχίδα» της χώρας σε ξένους σε χαμηλές τιμές. Ορισμένοι υπάλληλοι της Saudi Aramco θα ήθελαν να μπει στο ράφι η όλη ιδέα της IPO.

Εσωτερικές διαφωνίες ανάμεσα στο τι προτείνουν κάποιοι σύμβουλοι και τι θέλει ο βασιλιάς έχουν καθυστερήσει σημαντικές αποφάσεις για την IPO, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v