Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H JP Morgan λανσάρει δίκτυο πληρωμών που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain

Το Interbank Information Network θα επιτρέπει στις πληρωμές να φτάνουν γρηγορότερα στους τελικούς αποδέκτες, με λιγότερα βήματα και μεγαλύτερη ασφάλεια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικάνικη τράπεζα.

H JP Morgan λανσάρει δίκτυο πληρωμών που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain

Η JP Morgan λάνσαρε τη Δευτέρα ένα νέο δίκτυο επεξεργασίας πληρωμών που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, σε συνεργασία με την Royal Bank of Canada και την Australia and New Zealand Banking Group.

Το blockchain είναι ένα δίκτυο υπολογιστών στο οποίο όλοι οι χρήστες πρέπει να εγκρίνουν την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής προτού αυτή καταγραφεί σε μια «αλυσίδα» υπολογιστικού κώδικα. Οι λεπτομέρειες κάθε συναλλαγής καταγράφονται σε μια δημόσια βάση δεδομένων που είναι προσβάσιμη από κάθε χρήστη. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί την κρυπτογραφία για να καταστήσει ασφαλείς τις συναλλαγές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αμερικάνικη τράπεζα ανέφερε τη Δευτέρα πως το Interbank Information Network θα επιτρέπει στις πληρωμές να φτάνουν γρηγορότερα στους τελικούς αποδέκτες, με λιγότερα βήματα και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αν και ο Jamie Dimon της JP Morgan έχει κατηγορήσει το bitcoin για «φούσκα», έχει μιλήσει με θετικά λόγια για την τεχνολογία.

Η JP Morgan και πολλοί από τους ανταγωνιστές της έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία, ελπίζοντας ότι μπορεί να προσαρμοστεί για να απλοποιήσει και να μειώσει το κόστος διαδικασιών όπως ο διακανονισμός συναλλαγών χρεογράφων, το trading ομολόγων και οι διεθνείς μεταφορές χρημάτων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v