Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Οι ιταλικές τράπεζες περισσότερο εκτεθειμένες στο σχέδιο της ΕΚΤ για NPLs

Οι ιταλικές τράπεζες να γίνονται όλο και λιγότερο πρόθυμες να δανείσουν σε εγχώριες εταιρείες, ανέφερε σε έκθεση της η S&P.

S&P: Οι ιταλικές τράπεζες περισσότερο εκτεθειμένες στο σχέδιο της ΕΚΤ για NPLs

Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα προβληματικά δάνεια μπορεί να επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στις ιταλικές τράπεζες και να τις οδηγήσουν στην μείωση της χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις, προειδοποίησε τη Δευτέρα η S&P.

H EKT έχει δεχθεί κριτική για τις προτάσεις που αναγκάζουν τις τράπεζες της ευρωζώνης να βάλουν στην άκρη χρήματα για να καλύψουν το 100% των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως η πρόταση μπορεί να πλήξει την εταιρική πίστωση σε μια χώρα που οι περισσότερες εταιρείες είναι μικρές και εξαρτημένες από την χρηματοδότηση των τραπεζών.

«Βλέπουμε τις ιταλικές τράπεζες να γίνονται όλο και λιγότερο πρόθυμες να δανείσουν σε εγχώριες εταιρείες» ανέφερε η S&P σε έκθεση της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε πως τα δάνεια σε επιχειρήσεις στην Ιταλία έχουν αυξηθεί 0,5% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, μετά από μια βουτιά 20% κάθε χρόνο από το 2008.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι ιταλικές τράπεζες είναι δυνητικά οι πιο εκτεθειμένες μεταξύ των τραπεζών της ευρωζώνης στη νέα πρόταση της ΕΚΤ» τόνισε η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v